Quantcast
Οικονομικά βιώσιμη λύση στο Κυπριακό ζητεί ο Αναστασιάδης - enikonomia.gr
share

Οικονομικά βιώσιμη λύση στο Κυπριακό ζητεί ο Αναστασιάδης

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα η διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο στις 28 Ιουνίου να εστιάσει σε μια παραγωγική συζήτηση, χωρίς προϋποθέσεις και μέσω εποικοδομητικών προτάσεων τα μέρη να έρθουν πιο κοντά σε μια συνολική λύση, που εδράζεται στις αρχές και στις αξίες των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε τις αναφορές σε ομιλία του στη Συνέλευση της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Λευκωσία, κατά την οποία τόνισε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το συμβούλιο και τα διεθνή τραπεζικά σώματα στο Κυπριακό.

Επισήμανε την αναγκαιότητα εξεύρεσης μια οικονομικά βιώσιμης λύσης, ώστε να αποφευχθούν γεγονότα όπως εκείνα του παρελθόντος, που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να θέσουν την εφαρμογή της, σε κίνδυνο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος, έχουμε ζητήσει επισήμως τεχνική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, ειδικότερα σε σχέση με τον τραπεζικό τομέα στις κατεχόμενες περιοχές, την εκτίμηση του κόστους των περιουσιακών θεμάτων και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των σχετικών τομέων της επιδιωκόμενης λύσης.

Προς το σκοπό αυτό, κατέληξε, θα θέλαμε οι Τουρκοκύπριοι να επιτρέψουν επιτέλους την πρόσβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τραπεζικό σύστημα στα κατεχόμενα, για τη διεξαγωγή των απαραίτητων «στρες τεστ» και να παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία για τα σχετιζόμενα με περιουσίες ζητήματα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.