Quantcast
Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να είναι αφελείς όταν συναλλάσσονται με τους ανταγωνιστές - enikonomia.gr
share

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να είναι αφελείς όταν συναλλάσσονται με τους ανταγωνιστές

δημοσιεύτηκε:

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του ελευθέρου εμπορίου, αλλά προειδοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να είναι αφελείς όταν συναλλάσσονται με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές τους, όπως είναι η Κίνα και οι ΗΠΑ, οι οποίες προστατεύουν τις δικές τους βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας.

“Το να είμαστε ελκυστικοί δεν σημαίνει να εκτεθούμε στους τέσσερις ανέμους” είπε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ανέκαθεν υπερασπιζόταν την παγκοσμιοποίηση και το ελεύθερο εμπόριο το διάστημα που ήταν υπουργός (επί Προεδρίας Φρανσουά Ολάντ), τονίζοντας όμως ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να ακούσουν τα δεινά που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί από την παγκοσμιοποίηση.

Ο 39χρονος πρόεδρος, στο πλαίσιο της δέσμευσής του να προωθήσει μια “προστατευτική Ευρώπη” θέλει να εκπληρώσει την προεκλογική δέσμευσή του για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που θα επιβλέπει την εξαγορά σημαντικών ευρωπαϊκών βιομηχανιών από ξένους επενδυτές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.