Quantcast
Deutschlandfunk: Η επιρροή του Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Deutschlandfunk: Η επιρροή του Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

Το γερμανικό ραδιόφωνο καταγράφει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Σε ρεπορτάζ του το Deutschlandfunk αναφέρεται κατ’ αρχήν στη γνώμη πολλών Κύπριων νέων που μετά από δεκαετίες διχοτόμησης δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πια τις δυσκολίες επίλυσης του κυπριακού και προτείνουν απλά οι δυο κοινότητες να ζήσουν μαζί.

Το Deutschlandfunk ωστόσο επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτή τη στιγμή η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο. Για τις πιθανότητες επιτυχίας των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία παραθέτει την άποψη του Χούμπερτ Φάουστμαν που διευθύνει το Ίδρυμα Φρήντριχ Έμπερτ στη Λευκωσία:

«Μια συμφωνία στην Ελβετία είναι δυνατή, αλλά κατά τη γνώμη μου μάλλον απίθανη. Αποφασιστικής σημασίας θα είναι οι θέσεις των δύο πλευρών στο ζήτημα της ασφάλειας. Και το κατά πόσον η τουρκική πλευρά θα κινηθεί προς την μεριά της ελληνικής στα ζητήματα των δικαιωμάτων παρέμβασης της Τουρκίας και της παρουσίας στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί.»

Η καταληκτική εκτίμηση του ρεπορτάζ: Ακόμα και αν ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων δεν πετύχει, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεν θα απογοητευθεί. Από τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών στη Γενεύη μέχρι σήμερα η επιρροή του στην Κύπρο ενισχύθηκε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.