Quantcast
Μόνο έναν στους τέσσερις Γάλλους έπεισε ο Μακρόν - enikonomia.gr
share

Μόνο έναν στους τέσσερις Γάλλους έπεισε ο Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

Η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του Κογκρέσου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ έπεισαν μόλις έναν Γάλλο στους τέσσερις, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Harris Interactive για το RMC και το Atlantico.

Η ομιλία του Μακρόν τη Δευτέρα έπεισε μόλις το 26% των ερωτηθέντων, ενώ το 42% δήλωσε ότι δεν πείστηκε και το 32% δεν απάντησε.

Εξάλλου η χθεσινή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης έπεισε το 27% των ερωτηθέντων, ενώ το 41% είχε διαφορετική άποψη και το 32% δεν απάντησε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν, οι Γάλλοι τάσσονται σε ποσοστό 80% υπέρ της μείωσης του φόρου κατοικίας, 79% υπέρ της αύξησης των επιδομάτων αναπηρίας και γήρατος, 70% υπέρ της δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων στις φυλακές, 62% υπέρ των αλλαγών στις απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου, 52% υπέρ της αύξησης της τιμής του πακέτου τσιγάρων στα 10 ευρώ και τέλος 49% υπέρ των υποχρεωτικών εμβολίων στα παιδιά.

Παράλληλα το 52% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα προκαλέσει αύξηση της φορολογίας, με μόλις το 10% να περιμένει το αντίθετο και το 38% καμία αλλαγή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.