Quantcast
Μπαρνιέ: Παραμένουν οι διαφωνίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Μπαρνιέ: Παραμένουν οι διαφωνίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι διαφωνίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit παραμένουν, ενώ το Λονδίνο χρειάζεται να αποσαφηνίσει την θέση του σχετικά με το θέμα των «οικονομικών διευθετήσεων», κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

«Ολοι γνωρίζουν ότι κατά τις διαπραγματεύσεις γίνονται συμβιβασμοί. Αλλά εμείς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο ευρωπαίος διαπραγματευτής μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το διαζύγιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αρκετές εβδομάδες μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την βρετανική αποχώρηση, οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Αντίθετα, ο Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι αισθάνεται «πολύ ενθαρρυμένος από την πρόοδο που σημειώθηκε σε πολλά σημαντικά θέματα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.