Quantcast
Ευρωζώνη: Σε υψηλά επίπεδα ο μεταποιητικός PMI - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Σε υψηλά επίπεδα ο μεταποιητικός PMI

δημοσιεύτηκε:

Με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αν και βραδύτερους σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για την Ευρωζώνη υποχώρησε τον Ιούλιο στις 56,6 μονάδες από το υψηλό εξαετίας των 57,4 μονάδων του Ιουνίου, οριακά χαμηλότερα από τις 56,8 μονάδες που ήταν η αρχική εκτίμηση. Κάθε τιμή πάνω από το όριο των 50 μονάδων υποδηλώνει ανάπτυξη.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 56,5 από τις 58,7 μονάδες, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

«Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη σφύζουν από δραστηριότητα και πάλι τον Ιούλιο», δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit. «Ο PMI ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από την προηγούμενη αρχική εκτίμηση, υποχωρώντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, αλλά και πάλι είναι μια ενθαρρυντικά ισχυρή τιμή».

Σε μια ενθαρρυντική ένδειξη για τον Αύγουστο, οι νέες παραγγελίες και οι προσλήψεις διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και το ανεκτέλεστο εργασιών αυξήθηκε. Η ανάπτυξη επιτεύχθηκε παρόλο που οι επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές για δέκατο μήνα. Ο δείκτης τιμών παραγωγής διαμορφώθηκε στο 53,7 από το 54,3 του Ιουνίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.