Quantcast
Κίνα: Νόμιμες οι έρευνες αντιντάμπινγκ κατά προϊόντων οπτικών ινών από τις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Κίνα: Νόμιμες οι έρευνες αντιντάμπινγκ κατά προϊόντων οπτικών ινών από τις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Οι έρευνες αντιντάμπινγκ που κάνει η Κίνα κατά αμερικανικών προϊόντων είναι νόμιμες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι έρευνες της Κίνας αποτελούν αντίμετρα στην έρευνα των ΗΠΑ για τις κινεζικές πρακτικές σχετικά με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου, Γκάο Φενγκ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι και οι δύο έρευνες που διεξάγονται είναι νόμιμες.

Η έρευνα αντιντάμπινγκ για προϊόντα προσχηματισμένων οπτικών ινών, που εισάγονται από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, άρχισε στις 18 Αυγούστου έπειτα από νόμιμες αιτήσεις επανεξέτασης που υπέβαλαν εκπρόσωποι της εγχώριας βιομηχανίας, δήλωσε ο Γκάο. Η Κίνα ξεκίνησε μέτρα αντιντάμπινγκ για εισαγωγές προσχηματισμένων οπτικών ινών από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ στις 19 Αυγούστου, με περίοδο εφαρμογής δύο ετών. Όσον αφορά την έρευνα αντιντάμπινγκ για ειδικά προϊόντα οπτικών ινών που εισάγονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η οποία άρχισε στις 22 Αυγούστου, όλες οι διαδικασίες είναι νόμιμες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γκάο επανέλαβε ότι η Κίνα θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπισθεί τα νόμιμα συμφέροντά της σε αντίδραση στην εμπορική έρευνα των ΗΠΑ, η οποία βλάπτει, όπως είπε, το διεθνές εμπορικό σύστημα και ρίχνει σκιά στις σινο-αμερικανικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.