Quantcast
WSJ: Ο Τραμπ θα μειώσει τον αριθμό των ξένων εποχιακών υπαλλήλων - enikonomia.gr
share

WSJ: Ο Τραμπ θα μειώσει τον αριθμό των ξένων εποχιακών υπαλλήλων

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να μειώσει τον αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) που εκδίδει για προγράμματα ανταλλαγής πολιτιστικού και εργασιακού χαρακτήρα, στα οποία περιλαμβάνονται νταντάδες και εποχικοί υπαλλήλοι για το καλοκαίρι, έγραψε η εφημερίδα Wall Street Journal χθες.

Ο Τραμπ, πρώην μεγιστάνας ακινήτων από τη Νέα Υόρκη του οποίου τα ξενοδοχεία και θέρετρα βασίζονται σε εποχιακούς υπαλλήλους, υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα επαναφέρει τις θέσεις εργασίας για αμερικανούς πολίτες.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η Γουόλ Στριτ Τζόρναλ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει “μεγάλες μειώσεις” στις βίζες πολιτιστικών ανταλλαγών που βασίζονται σε εργασία επί πληρωμή, οι οποίες ανήκουν στο πρόγραμμα J-1.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κατηγορίας J-1 περιλαμβάνουν και τους φοιτητές, αλλά αυτές οι βίζες (για σπουδές) δεν επανεξετάζονται για περικοπές, είπε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα βίζας J-1 περιλαμβάνει 15 κατηγορίες που προσφέρουν “ευκαιρίες για περίπου 300.000 ξένους επισκέπτες το χρόνο ώστε να αποκτήσουν εμπειρία της αμερικανικής κοινωνίας και κουλτούρας”.

Το υπουργείο δεν ήταν σε θέση να κάνει δηλώσεις για το άρθρο της εφημερίδας, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.