Quantcast
Βενεζουέλα κατά Μακρόν: Τον κατηγορεί για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας - enikonomia.gr
share

Βενεζουέλα κατά Μακρόν: Τον κατηγορεί για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Η Βενεζουέλα κατηγόρησε για “παρέμβαση” στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την Τρίτη χαρακτήρισε “δικτατορία” την κυβέρνηση του ομολόγου του Νικολάς Μαδούρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, “απορρίπτει κατηγορηματικά τις αξιοθρήνητες δηλώσεις” του Μακρόν οι οποίες “συνιστούν σαφή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις” της χώρας.

Μιλώντας σε Γάλλους διπλωμάτες στο Παρίσι ο Μακρόν διερωτήθηκε την Τρίτη “πώς μπορούν ορισμένοι να είναι τόσο περιποιητικοί με το καθεστώς” της Βενεζουέλας. “Μια δικτατορία προσπαθεί να επιβιώσει με τίμημα μια ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου, με ανησυχητική ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση, μολονότι οι (φυσικοί) πόροι αυτής της χώρας παραμένουν σημαντικοί” είπε ο Γάλλος Πρόεδρος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι δηλώσεις αυτές, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, “προσβάλλουν τους θεσμούς της Βενεζουέλας και φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τη διαρκή και αυτοκρατορική εμμονή να επιτεθούν στον λαό μας, αγνοώντας τις πιο στοιχειώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου”.

Η Βενεζουέλα απαιτεί “σεβασμό στη δημοκρατία της”, προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία αποδίδει τις δηλώσεις του Μακρόν “στη βαθειά παρερμηνεία της πραγματικότητας” στη χώρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.