Quantcast
Μεγαλύτερη πίεση στη Βόρεια Κορέα ζητούν Ιαπωνία και Νότια Κορέα - enikonomia.gr
share

Μεγαλύτερη πίεση στη Βόρεια Κορέα ζητούν Ιαπωνία και Νότια Κορέα

δημοσιεύτηκε:

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε υποστήριξε σήμερα ότι πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε στη Βόρεια Κορέα προκειμένου η Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει πολιτική.

Ο Άμπε τόνισε σε δημοσιογράφους ότι το Τόκιο θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες να αλλάξουν οι πολιτικές της Πιονγκγιάνγκ και θα συνεργαστεί στενά γι’ αυτό με τη διεθνή κοινότητα.

Νωρίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέβαλε νέες, αυστηρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα τιμωρώντας την για την έκτη της πυρηνική δοκιμή την 3η Σεπτεμβρίου, απαγορεύοντας τις εξαγωγές βορειοκορεάτικων υφαντουργικών προϊόντων και επιβάλλοντας περιορισμούς στις εισαγωγές πετρελαίου.


Την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος από την Βόρεια Κορέα ζητεί η Νότια Κορέα


Η Νότια Κορέα καλωσόρισε τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Βόρεια Κορέα, μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Η Σεούλ υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος διαφυγής της Βόρειας Κορέας από την διεθνή απομόνωση και τις οικονομικές δυσκολίες, είναι η εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματός της.

“Η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταλάβει ότι η προκλητική συμπεριφορά κατά της διεθνούς ειρήνης, μπορεί μόνο να επιφέρει πιο σκληρές διεθνείς κυρώσεις,” σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.