Quantcast
Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Κορεατική Χερσόνησο- Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - enikonomia.gr
share

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Κορεατική Χερσόνησο- Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Επιδεινώνεται διαρκώς η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο πόλεμος δηλώσεων και απειλών μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών έχει μεταφερθεί πλέον στο πεδίο των πυρηνικών δοκιμών. Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Νότια Κορέα προχώρησε σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά με την κινητοποίηση ενός βαλλιστικού πυραύλου, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, μετά την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μικτού Στρατιωτικού Επιτελείου της Νότιας Κορέας, πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Θάλασσα, με την κινητοποίηση και βαλλιστικών πυραύλων Hyunmoo-2A. Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις λίγα λεπτά, αφότου η Βόρειας Κορέα προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή, την έβδομη κατά σειρά.


Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα πύραυλο μεσαίας κλίμακας, ο οποίος πέρασε πάνω από τη Βόρεια Κορέα και κατέληξε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες δήλωσαν πως η επρόκειτο για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ποτέ έως τώρα πύραυλος της Βόρειας Κορέας, σε μία σαφή προσπάθεια της Πιονγιάνγκ να κάνει επίδειξη δύναμης σε όσου της κουνούν το δάχτυλο και ειδικά στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διεμήνυσε την Πέμπτη με νέες του δηλώσεις πως τόσο οι ΗΠΑ, όσο και ο ΟΗΕ πρόκειται να τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως οι νέες κυρώσεις εις βάρος της Πιονγιάνγκ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που μπορούν να της κάνουν οι ΗΠΑ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, είχε δηλώσει λίγες ώρες μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή πως «οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα και προσέθεσε πως: «ενέργειες όπως η σημερινή απειλούν την παγκόσμια ειρήνη».

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, σειρήνες ήχησαν στα βόρεια της Ιαπωνίας, μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι νέες, δραματικές και ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τη γεωπολιτική σταθερότητα εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο προκάλεσαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Το κορυφαίο όργανο των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνεδρίαση αυτή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.