Quantcast
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στην Αμερική - enikonomia.gr
share

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στην Αμερική

δημοσιεύτηκε:

Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών, η Toys ‘R’ Us. Η απόφαση της εταιρείας απειλεί να βάλει «λουκέτο» σε 1.600 καταστήματα, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον των 64.000 υπαλλήλων της επιχείρησης.



Το αμερικανικό λιανικό εμπόριο συνεχίζει να βάλλεται από την ταχύτατη άνοδο των διαδικτυακών πωλήσεων, καθώς και από τη διεύρυνση των εκπτωτικών αλυσίδων. Σχολιάζοντας την αίτηση στον πτωχευτικό κώδικα, ο διευθύνων σύμβουλος της GlobalData Retail, Νιλ Σόντερς, δήλωσε: «ενώ η σημερινή απόφαση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιχνίδι τελείωσε για την Toys ‘R’ Us, τερματίζει ένα ταραχώδες κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Toys ‘R’ Us έχει λάβει τη δέσμευση για χρηματοδότηση ύψους άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τράπεζες, η οποία όμως πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να διαβεβαιώσει τους προμηθευτές ότι θα πληρωθούν για τα παιχνίδια που στέλνουν ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toys ‘R’ Us, Ντέιβ Μπράντον, δήλωσε: «αναμένουμε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που μας κρατούν πίσω θα αντιμετωπιστούν με σταθερό και αποτελεσματικό τρόπο. Μαζί με τους επενδυτές μας, ο στόχος μας είναι να εργαστούμε από κοινού με τους ομολογιούχους και τους άλλους πιστωτές μας για να αναδιαρθρώσουμε το μακροπρόθεσμο χρέος των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ισολογισμό μας».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.