Quantcast
Ξανά υποψήφιος για την προεδρία του SPD ο Σουλτς - enikonomia.gr
share

Ξανά υποψήφιος για την προεδρία του SPD ο Σουλτς

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» πως επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής του κόμματός του ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, την 15η Οκτωβρίου.

«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη ενός κρατιδιακού κοινοβουλίου (Landtag)», ανέφερε ο Σουλτς, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.

Η Λάντσταγκ της Κάτω Σαξονίας διαλύθηκε επίσημα την 21η Αυγούστου, αφού τάχθηκαν υπέρ αυτού τα 135 από τα 137 μέλη της, ενώ απαιτούνταν 91 ψήφοι. Μετά τις προηγούμενες εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το 2013, σχηματίστηκε ένας κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (49 έδρες) και των Πρασίνων (20 έδρες) στην τοπική Βουλή, με πλειοψηφία μιας έδρας. Αλλά όταν η βουλεύτρια των Πρασίνων Έλκε Τβέστεν αποχώρησε από το κόμμα και εντάχθηκε στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης Στέφαν Βάιλ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τη 15η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάρτιν Σουλτς αναδείχθηκε στην ηγεσία του SPD και ορίστηκε υποψήφιός του για την καγκελαρία τον Μάρτιο. Το κόμμα τερμάτισε μεν δεύτερο στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά συγκέντρωσε μόλις το 20,5% των ψήφων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.