Quantcast
Τι απαντά ο Μακρόν σε όσους τον αποκαλούν "Πρόεδρο των πλουσίων" - enikonomia.gr
share

Τι απαντά ο Μακρόν σε όσους τον αποκαλούν “Πρόεδρο των πλουσίων”

δημοσιεύτηκε:

Σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών “βλέπει” ο Εμανουέλ Μακρόν να γίνεται αισθητός ο αντίκτυπος των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας σε ό, τι αφορά το ποσοστό της ανεργίας.

“Η ανεργία επί του παρόντος μειώνεται. Θα δείτε τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται τώρα από την κυβέρνηση σε ενάμιση με δύο χρόνια” είπε, στην πρώτη ζωντανή συνέντευξή που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 μετά την εκλογή του τον περασμένο Μάιο ο Γάλλος Πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Μακρόν είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει την ανεργία από το 9,5% στο 7%.

Προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, ο Πρόεδρος επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εκπαιδευτούν οι άνεργοι. 

Απαντώντας σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι είναι “ο Πρόεδρος των πλουσίων”, διαβεβαίωσε ότι “σέβεται όλους τους συμπολίτες του”. “Δεν πιστεύω στη γαλλική ζήλια απέναντι στους πλούσιους που συνίσταται στο να λέμε ότι αφού είναι πλούσιοι, ας τους φορολογήσουμε, θα τα πάμε καλύτερα”, είπε όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση του Φόρου Αλληλεγγύης, ύψους 75%, που είχε επιβάλει στα υψηλά εισοδήματα ο προκάτοχός του, Φρανσουά Ολάντ και την αντικατάστασή του από έναν φόρο ακίνητης περιουσίας. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο φόρος αυτός δεν έφερε τελικά πολλά χρήματα στο κράτος.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.