Quantcast
SZ: Ζητείται «τακτ» για τη διαχείριση της καταλανικής κρίσης - enikonomia.gr
share

SZ: Ζητείται «τακτ» για τη διαχείριση της καταλανικής κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Και σήμερα στον γερμανικό τύπο συναντάμε πλήθος σχολίων για την κατάσταση στην Καταλονία και το τι μέλλει γενέσθαι μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Κ. Πουτζντεμόν, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν επόμενες οι κινήσεις του Μ. Ραχόι.

Σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει: «Όπως τελικά φαίνεται, οι πρωτεργάτες της καταλανικής ανεξαρτησίας έχουν χάσει τη μεγάλη μάχη, κάτι που στην πραγματικότητα ήταν προδιαγεγραμμένο εξαρχής. Δεν είχαν στήριξη ούτε από το εξωτερικό, ούτε από την οικονομία, παρά μόνο από το 40% του πληθυσμού.

Επίσης οι ονειροπόλοι της Βαρκελώνης είχαν υποτιμήσει τη σκληρότητα αλλά και τη συνέπεια της κυβέρνησης της Μαρδίτης. Χωρίς οικονομική αυτονομία, χωρίς διοίκηση, χωρίς αστυνομία, ο καθαιρεθείς τοπικός πρωθυπουργός Κάρλες Πουτζδεμόντ μοιάζει με τραγική φιγούρα.» Στις επικείμενες εκλογές ενδέχεται το κόμμα του αλλά και ο ίδιος να σημειώσουν πτώση, όχι όμως και η γενική τάση στους κόλπους των αυτονομιστών.

«Για αυτό το λόγο αναμένεται τώρα από την κυβέρνηση της Μαδρίτης, που έχει αναλάβει την εξουσία στην Καταλονία, να επιδείξει το τακτ που δεν είχε επιδείξει ως τώρα. Μέχρι πρότινος ο Ραχόι είχε κάνει μονο καταφανές ότι η άρνηση του διαλόγου μπορεί να οδηγήσει ένα κράτος σε κρίση». Σύμφωνα, τέλος, με τη γερμανική εφημερίδα, η επιλογή του Ραχόι να επιφορτίσει την ανένδοτη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σοράγια Σάενζ ντε Σανταμαρία με την υπόθεση της Καταλονίας, μόνο επιπρόσθετα αρνητικά συναισθήματα δημιουργεί στους Καταλανούς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.