Quantcast
Ρέγκλινγκ: Έτοιμος να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο ο ESM - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Έτοιμος να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο ο ESM

δημοσιεύτηκε:

Την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ως υπερ-εγγυητή των τραπεζών και ενός φορέα αντίστοιχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του οργανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε ομιλία του στο Κολέγιο της Μπριζ, ο κ. Ρέγλινγκ πρότεινε ότι ο ESM θα πρέπει αναλάβει στο μέλλον τον ρόλο του εγγυητή των προβληματικών τραπεζών στην ευρωζώνη, σε περίπτωση που τα μέτρα που θα ληφθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα κράτη στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης δεν είναι αρκετά.

«Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι στα μάτια των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Εξ ου και η ανάγκη για ένα δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM στο μέλλον», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. Ζήτησε, επίσης, να μετασχηματιστεί o ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο: «Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ συνέβαλλε πάντα στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, αλλά δημιουργείται μια συναίνεση ότι θα διαδραματίσει μικρότερο ρόλο σε μελλοντικές κρίσεις. Ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς και άλλα καθήκοντα».


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.