Quantcast
Δημοσκόπηση ZDF: Στο "ναδίρ" τα ποσοστά του SPD- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα άλλα κόμματα - enikonomia.gr
share

Δημοσκόπηση ZDF: Στο “ναδίρ” τα ποσοστά του SPD- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα άλλα κόμματα

δημοσιεύτηκε:

Αρνητικό ρεκόρ καταγράφουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του SPD μια μέρα πριν από το έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό “μεγάλου” συνασπισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του “Πολιτικού Βαρόμετρου”του καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Συγκεκριμένα, το SPD σημειώνει απώλεια 3 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση και διαμορφώνεται στο 20%, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει 1 μονάδα και βρίσκεται στο 33%. Τα ποσοστά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) παραμένουν στο 12%, των Φιλελευθέρων (FDP) στο 8%, των Πρασίνων στο 12% και της Αριστεράς στο 10%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο.

Σε ό,τι αφορά την Άνγκελα Μέρκελ, η προοπτική να ξαναγίνει Καγκελάριος θεωρείται σήμερα “καλή” από το 54% των ερωτηθέντων, ενώ την ίδια απάντηση είχε δώσει ακριβώς μετά τις εκλογές το 62%. Πάντως μόνο το 38% θεωρεί καλό το αποτέλεσμα των διερευνητικών συνομιλιών, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη.

Ωστόσο, ξεκάθαρη είναι η εκτίμηση της κοινής γνώμης σε ό,τι αφορά το ποιο κόμμα επέβαλε τις απόψεις του σε αυτές τις συνομιλίες. Το 63% απαντά ότι ήταν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της κ.Μέρκελ, το 50% οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και μόνο το 24% το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD). Η στήριξη στον “μεγάλο” συνασπισμό βρίσκεται στο 45%, ενώ το 64% εκτιμά ότι το SPD θα αποφασίσει τελικά να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με την Ένωση.


Πηγή Πληροφοριών:ZDF/ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.