Quantcast
Ifo: Επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Ifo: Επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Επιδείνωση σημείωσε τον Μάρτιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, για δεύτερο συνεχή μήνα παραμένοντας, ωστόσο, σε γενικά υψηλό επίπεδο, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα διατηρήσει τη σταθερή ανοδική της πορεία τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, υποχώρησε στις 114,7 μονάδες από τις 115,4 μονάδες του Φεβρουαρίου. Η τιμή είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 11 μηνών. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να υποχωρήσει στις 114,8 μονάδες.

«Η απειλή του προστατευτισμού πλήττει το κλίμα στη γερμανική οικονομία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ σε ανακοίνωση.

Οι προβλέψεις για τις γερμανικές εξαγωγές έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 και πλέον μηνών λόγω φόβων ότι οι αμερικανικοί δασμοί μπορούν να πλήξουν το εμπόριο, δήλωσε σήμερα ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε.

«Η συζήτηση περί προστατευτισμού αφήνει το σημάδι της», δήλωσε ο Βολράμπε. «Οι προσδοκίες για τις εξαγωγές έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.