Quantcast
Bloomberg: Η διασπασμένη ισπανική αντιπολίτευση αγωνίζεται να απομακρύνει τον Ραχόι - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η διασπασμένη ισπανική αντιπολίτευση αγωνίζεται να απομακρύνει τον Ραχόι

δημοσιεύτηκε:

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Ισπανίας αγωνίζονται να συμβιβάσουν τις διαφορές τους καθώς προσπαθούν να συγκλίνουν σε ένα σχέδιο για την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Οι Σοσιαλιστές, η μεγαλύτερη αντιπολιτευτική ομάδα, θα παρουσιάσουν την πρόταση μομφής στο διασυνοριακό συμβούλιο του κοινοβουλευτικού κόμματος. Αλλά αυτή η πρωτοβουλία χρειάζεται ευρεία υποστήριξη για να περάσει και κάθε κόμμα έχει τη δική του ατζέντα.


Ο κεντρώος Ciudadanos, ένας περιστασιακός σύμμαχος της κυβέρνησης Ραχόι, τάσσεται υπέρ νέων εκλογών. Οι βασκικοί εθνικιστές, εν τω μεταξύ, αναζητούν μια υπόσχεση ότι μια σοσιαλιστική διοίκηση θα στηρίξει το αίτημά τους για αυτοδιοίκηση και η καταλανική εθνικιστική ομάδα PdCat δήλωσε ότι δεν θα έπαιρναν την ίδια πλευρά με τον Ciudadanos, ο οποίος ήταν ο πιο έντονος αντίπαλος της ώθησης για ανεξαρτησία.



Αν και ένα μακρόχρονο πολιτικό δράμα θα μπορούσε να αναστατώσει τις αγορές και να διαταράξει την οικονομία, οι διαιρέσεις ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προσφέρουν κρατούν τις ελπίδες του Ραχόι ζωντανές.



Παρά τα εμπόδια, οι σοσιαλιστές θα προχωρήσουν με την πρόταση μομφής. Ο Jose Luis Abalos, αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κάλεσε την Κυριακή όλους τους νομοθέτες να υποστηρίξουν την πρόταση και είπε ότι το κόμμα του δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες.


«Ενεργούμε όπως πρέπει να δράσουμε, δεν έχουμε άλλο τρόπο ή δυνατότητα από αυτόν που ασκούμε», δήλωσε σε ομιλία του σε εκδήλωση στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας.

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.