Quantcast
Ο Ραχόι παραδέχτηκε την ήττα του - Ο σοσιαλιστής Σάντσεθ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

Ο Ραχόι παραδέχτηκε την ήττα του – Ο σοσιαλιστής Σάντσεθ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε την ήττα του στο κοινοβούλιο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Στις 12 το μεσημέρι ξεκινάει η ψηφοφορία και όλα δείχνουν ότι ο επικεφαλής των σοσιαλιστών θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

Μέχρι χθες το απόγευμα, ο Ραχόι διατηρούσε ελπίδες να δικαιώσει για μία ακόμη φορά τη φήμη του ως πολιτικού survivor. Η πρόταση μομφής εμφανιζόταν να συγκεντρώνει την υποστήριξη 175 βουλευτών (98 Σοσιαλιστών, αλλά και των βουλευτών του Podemos, της Ενωμένης Αριστεράς, των αυτονομιστών της Καταλωνίας και μικρότερων, τοπικών κομμάτων), δηλαδή μία λιγότερη από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο των 176.

Η ανατροπή του κλίματος έγινε όταν το μεγαλύτερο κόμμα των Βάσκων, το PNV, που είχε δώσει ανάσα ζωής στον Ραχόι πριν από μία εβδομάδα, υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, αυτήν τη φορά αποφάσισε να στραφεί εναντίον του. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση Σάντσεθ θα υπερψηφιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από 180 βουλευτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.