Quantcast
Ανθρωπιστική κρίση - «Μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας με φόντο πλοιάριο μεταναστών και προσφύγων που βρίσκεται σε αναζήτηση αγκυροβολίου - enikonomia.gr
share

Ανθρωπιστική κρίση – «Μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας με φόντο πλοιάριο μεταναστών και προσφύγων που βρίσκεται σε αναζήτηση αγκυροβολίου

δημοσιεύτηκε:

Πλοιάριο με 450 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο σε αναζήτηση ασφαλούς λιμένα.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι το πλοιάριο πρέπει να κατευθυνθεί στην Μάλτα. «Ας ξεχάσουν ότι μπορεί να έρθουν στην Ιταλία, δώσαμε ήδη την συμβολή μας, πρέπει να πάνε στην Μάλτα», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαβίνι.


H κυβέρνηση της Μάλτας απέρριψε κατηγορηματικά την ιταλική απαίτηση τονίζοντας ότι η διάσωση των ανθρώπων που επιβαίνουν σε αυτό είναι ευθύνη των αρχών της Ιταλίας.

«Όταν ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, οι άνθρωποι πάνω στο σκάφος ενημέρωσαν τις αρχές της Μάλτας ότι η πρόθεσή τους ήταν να πάνε στη Λαμπεντούζα», ανέφερε η Βαλέτα σε ανακοίνωσή της.

Αναφερόταν στο ιταλικό νησί ανάμεσα στη Σικελία και τη Λιβύη, από τις ακτές της οποίας συχνά διακινητές στέλνουν επικίνδυνα πλεούμενα γεμάτα μετανάστες και πρόσφυγες προς την κατεύθυνση των ιταλικών ακτών.

«Η Μάλτα επιτηρούσε το σκάφος για να εγγυηθεί ότι θα προσφερόταν άμεσα βοήθεια εάν αυτό απαιτείτο. Το σκάφος βρίσκεται τώρα στα ιταλικά χωρικά ύδατα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η Μάλτα τήρησε όλες τις υποχρεώσεις της βάσει των εφαρμοστέων διεθνών συμβάσεων για τον συντονισμό σε περιπτώσεις συμβάντων έρευνας και διάσωσης», συμπληρώνεται.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.