Quantcast
Γνωρίστε τον μικρότερο φοιτητή του διάσημου Πανεπιστημίου UNAM - Είναι μόλις ...12 ετών - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Γνωρίστε τον μικρότερο φοιτητή του διάσημου Πανεπιστημίου UNAM – Είναι μόλις …12 ετών – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε ηλικία 12 ετών ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας θα πάει τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού ,UNAM για να σπουδάσει Ιατρική Φυσική. Πρόκειται για τον μικρότερο σε ηλικία σπουδαστή που γίνεται δεκτός στο διάσημο αυτό Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, κέρδισε τη θέση στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία 105 στα 109 στις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Βασικός μου στόχος είναι (…) να προσφέρω βασικά στοιχεία ώστε οι γιατροί και οι βιολόγοι να μπορούν να λύνουν τα βιολογικά μας προβλήματα», εξήγησε ο Κάρλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το UNAM.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, ο φοιτητής αυτός των «ιδιαίτερα υψηλών νοητικών ικανοτήτων» θα ξεκινήσει τις σπουδές του τη Δευτέρα.

Ο Κάρλος, αν και δεν του αρέσει να τον αποκαλούν «ιδιοφυΐα», λίγο πριν από τα 9α γενέθλιά του το 2015 παρακολούθησε δύο σειρές μαθημάτων, ένα για τη βιοχημική και τη μοριακή βιολογία στην φαρμακοβιομηχανία και ένα στην αναλυτική χημεία.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ο Κάρλος δεν ήταν οι εισαγωγικές εξετάσεις στο UNAM, αλλά το γεγονός ότι οι γονείς του έπρεπε να πείσουν τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας να του επιτρέψουν να δώσει τις εξετάσεις για να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και το λύκειο σε πολύ μικρή ηλικία.



Πηγές Πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: phys.org


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.