Quantcast
Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - enikonomia.gr
share

Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

δημοσιεύτηκε:

Τις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στηρίζει η Κίνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Λι Κετσιάνγκ, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να γίνουν μονομερώς ή με τη δημιουργία κάποιου νέου Οργανισμού.

Μιλώντας σε συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης στο Πεκίνο με τους ηγέτες των κορυφαίων διεθνών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ο Λι είπε ότι ο ΠΟΕ βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίση επιβίωσης. «Κάποια από τα μέλη του θέλουν να κινηθεί αυτόνομα, ενώ κάποια άλλα θέλουν να καταργηθεί και θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή».

Ο περιορισμός της μονομέρειας και του προστατευτισμού είναι ένα κοινό έργο που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και θα πρέπει να εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ΠΟΕ και διατηρώντας παράλληλα την εξουσία του», σημείωσε ο Λι.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πορεία της απελευθέρωσης του εμπορίου και δεν θα πρέπει να αλλάξουν οι θεμελιώδεις αρχές του ΠΟΕ, όπως η ανοικτή οικονομία, η διαφάνεια, η συμμετοχή όλων και η μη διακριτική μεταχείριση.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να απαντούν στις ανησυχίες όλων των πλευρών, να επιδιώκουν τα ευρύτερα κοινά συμφέροντα, να προστατεύουν ιδιαίτερα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αναπτυσσόμενων μελών και να βοηθούν να μειώνεται το χάσμα μεταξύ Νότου και Βορρά, δήλωσε ο Λι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.