Quantcast
Τουλάχιστον 31 οι νεκροί και 200 οι αγνοούμενοι στην Καλιφόρνια - 250.000 εκκένωσαν την περιοχή - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τουλάχιστον 31 οι νεκροί και 200 οι αγνοούμενοι στην Καλιφόρνια – 250.000 εκκένωσαν την περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια αυξήθηκε σε τουλάχιστον 31, μετά τον εντοπισμό άλλων έξι πτωμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτές θα είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο φονικές φωτιές που έχουν πλήξει αυτή την Πολιτεία στην ιστορία.

Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε καμένα σπίτια. Ο έκτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στη βόρεια Καλιφόρνια, που πλήττεται από τη φωτιά που έχει βαπτιστεί Καμπ, σύμφωνα με τον Κόρι Χόνι, τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ.

Κατά τον σερίφη Χόνι, αγνοούνται ακόμη περίπου 228 άνθρωποι, ενώ έχουν εντοπιστεί σώοι 137.


Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη. Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε Γούλζι από τις αρχές και απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταγγέλθηκαν λεηλασίες σε πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Καλιφόρνια και ότι έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.


Οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τουλάχιστον την Τρίτη, ενίσχυσαν τις φλόγες και ώθησαν τις αρχές να πολλαπλασιάσουν τις εντολές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έχουν περάσει πάνω από 210 ημέρες αφότου σημειώθηκε βροχόπτωση 2,5 εκατοστών στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν ήταν πολύ εύκολο να εξαπλωθούν στην ξηρή βλάστηση, εξήγησαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους στο Σακραμέντο και στο Μάλιμπου.

Πηγή: ΑΠΕ,CBS


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.