Quantcast
Γερμανός ΥΠΕΞ: Πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ξαναρχίσουμε διαπραγμάτευση για τη συμφωνία του Brexit - enikonomia.gr
share

Γερμανός ΥΠΕΞ: Πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ξαναρχίσουμε διαπραγμάτευση για τη συμφωνία του Brexit

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το κείμενο της προταθείσας Συμφωνίας Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο αν όλες οι χώρες-μέλη συναινούν.

«Σε τελευταία ανάλυση, το θέμα θα είναι εάν θα ξανανοίξουμε (διαπραγμάτευση για) τη συμφωνία, η οποία θα χρειαστεί την έγκριση και των 27 χωρών μελών, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι. Αυτό πρέπει να συζητηθεί τώρα», είπε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Νωρίτερα χθες Πέμπτη, ο Μάας δήλωνε πως «δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς» πως θα ξανάρχιζε διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Προχθές Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήταν πιο κατηγορηματική, λέγοντας σε κοινοβουλευτικούς ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση», κατά δύο πηγές που ήταν παρούσες.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.