Quantcast
Βρετανός υπουργός: Θα μετανιώναμε για πάντα αν φεύγαμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βρετανός υπουργός: Θα μετανιώναμε για πάντα αν φεύγαμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανία θα μετάνιωνε για πάντα μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και η Bουλή θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Επιχειρήσεων της χώρας Γκρεγκ Κλαρκ.

Η εφημερίδα The Times, στην οποία δημοσιεύεται η συνέντευξη του Κλαρκ, αναφέρει ότι κυβερνητικά έγγραφα προειδοποιούν πως το σύστημα μαζικών μεταφορών της χώρας κινδυνεύει με υπερφόρτωση σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενώ η εφημερίδα Guardian έγραψε ότι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους ότι θα προκληθούν βουνά από κοπριά και απόβλητα.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, αλλά τον περασμένο μήνα οι βουλευτές της χώρας απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία είχαν καταλήξει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, ενώ αυτή την εβδομάδα οι Βρυξέλλες απέρριψαν το αίτημα της Μέι για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Χωρίς μια συμφωνία, η Βρετανία διακινδυνεύει μεγάλη αναταραχή στις εμπορικές της σχέσεις με την ΕΕ, αφήνοντας τις βρετανικές επιχειρήσεις έξω από τις πανευρωπαϊκές αλυσίδες προμήθειας προϊόντων, προειδοποίησε ο Κλαρκ.

“Αν κάνουμε αυτό (την έξοδο χωρίς συμφωνία) που θεωρώ λάθος θα μετανιώναμε για πάντα, θα γραφόταν στα βιβλία της Ιστορίας ακριβώς όπως και τα επιτεύγματα της πρώτης Βιομηχανικής Επανάστασης”, τόνισε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.