Quantcast
Σε χαμηλό 4 ετών ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix για την Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό 4 ετών ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix για την Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 ετών υποχώρησε ο δείκτης του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα της Sentix.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο -3,7 τον Φεβρουάριο από το -1,5 καταγράφοντας πτώση για έκτο συνεχή μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. Ωστόσο αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters εκτιμούσαν ότι ο δείκτης αυτός θα διαμορφωθεί στο -0,6.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, ο υποδείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες στην Ευρωζώνη επίσης εξασθενεί για έκτο συνεχή μήνα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016.

“Ο κύριος λόγος για την εξέλιξη αυτή είναι πιο πιθανό να είναι το Brexit, το οποίο πλησιάζει”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix Manfred Huebner. “Δεδομένης της ασαφούς πολιτικής κατάστασης, οι επιχειρήσεις πρέπει τώρα να σκεφτούν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης”.

Ανέφερε επίσης ότι οι επενδυτές αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν δυνατότητες για τις κεντρικές τράπεζες – ειδικά για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ – να λάβουν ορισμένα μέτρα για να χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.