Quantcast
Ισπανία: Μικρή αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων μετά την προκήρυξη εκλογών - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Μικρή αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων μετά την προκήρυξη εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Μικρή αύξηση σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων μετά την προκήρυξη εκλογών από τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, για τις 28 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,26% μετά την ανακοίνωση, ενώ το spread σε σχέση με τα γερμανικά ομόλογα ήταν το υψηλότερο εδώ και περίπου έναν μήνα.

Αναλυτές της Morgan Stanley σημείωσαν ότι, αν και οι πιθανότητες μίας δημοσιονομικής οπισθοχώρησης στην Ισπανία εμφανίζονται μεγαλύτερες από ό,τι προηγουμένως, οι οικονομικές προοπτικές φαίνονται ισχυρές και ότι οι ίδιοι παραμένουν αισιόδοξοι για τα ομόλογα της χώρας μεσοπρόθεσμα. 

«Τα μακροοικονομικά βασικά μεγέθη παραμένουν εύρωστα σε απόλυτους όρους και σε σχέση με τις χώρες που βρίσκονται μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας – μία άποψη που θεωρούμε ότι δεν έχει προεξοφληθεί ακόμη πλήρως από την αγορά», δήλωσε ο αναλυτής Ρόμπερτ Μπράουν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα προσφέρει στήριξη για τα ομόλογα των χωρών της περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αποδόσεις και η ΕΚΤ επιδιώκει να περιορίσει τη μεταβλητότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.