Quantcast
Παγκόσμιο σοκ από το λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών - 207 νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Παγκόσμιο σοκ από το λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών – 207 νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έξι εκρήξεις έγιναν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στηΣρι Λάνκα, εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Υπάρχουν τουλάχιστον 207 νεκροί, εκ των οποίων οι 35 είναι ξένοι υπήκοοι, και 400 τραυματίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ακολούθησαν δύο εκρήξεις

Η έβδομη έκρηξη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε σε ένα ξενοδοχείο κοντά σε ζωολογικό κήπο, στο Dehiwala, λίγο έξω από το Κολόμπο, με τις αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. Ο ζωολογικός κήπος έχει κλείσει για το κοινό.

Μία όγδοη έκρηξη αναφέρθηκε από το AFP στην Ορουγκονταουάτα, στο Κολόμπο. Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς πυροδοτώντας τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.

Μια από τις εκκλησίες οι οποίες επλήγησαν βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Οι επιθέσεις σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ήταν συντονισμένες και συνδέονται μεταξύ τους.

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης σε μία από τις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα
Ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει τη στιγμή της έκρηξης σε μία από τις τρεις εκκλησίες της Σρι Λάνκα, οι οποίες έγιναν στόχος βομβιστών.

Η λήψη γίνεται από τον παρακείμενο δρόμο και δείχνει τον καπνό από καλύπτει το κτίριο, ενώ τα προπορευόμενα αυτοκίνητα σταματούν για να δουν τι συμβαίνει.

Δείτε το βίντεο από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο:

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα είχε προειδοποιήσει για βομβιστικές επιθέσεις

Μόλις δέκα ημέρες πριν από τις σημερινές φονικές εκρήξεις στις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 140 ανθρώπους, ο αρχηγός της αστυνομίας είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες, τις οποίες σχεδίαζαν εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες.

Η προειδοποίηση είχε σταλεί από τον Pujuth Jayasundara στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με το AFP. Οι αρχές της Σρι Λάνκαέλαβαν την πληροφόρηση από μία ξένη υπηρεσία πληροφοριών, ότι υπάρχει απειλή για βόμβα από συγκεκριμένη εξτρεμιστική ομάδα.

“Μία ξένη υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας με στόχο μεγάλες εκκλησίες στο Κολόμπο” αναφέρει το πρακτορείο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.