Quantcast
Αυξάνεται ο κίνδυνος της δεξιάς τρομοκρατίας στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Αυξάνεται ο κίνδυνος της δεξιάς τρομοκρατίας στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Στη Γερμανία αυξάνεται όλο και περισσότερο ο κίνδυνος της ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Αυτό προκύπτει από ανάλυση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος την οποία επικαλείται δημοσίευμα της κυριακάτικης Welt. Η γερμανική μυστική υπηρεσία κάνει λόγο για «ένα δυναμικό δεξιάς τρομοκρατίας» που αναπτύσσεται «σε διαφορετικά ρεύματα και διαφορετικά φάσματα του ακροδεξιού χώρου», αλλά- και αυτό είναι το ενδιαφέρον- στο περιθώριο ή και ολότελα εκτός του οργανωμένου κλασικού ακροδεξιού χώρου.

Συμμετοχή στρατιωτικών και αστυνομικών


Φορείς αυτής της νέας εξέλιξης είναι μικρές ομάδες και μεμονωμένα άτομα που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται σχετικά πρόσφατα και εν μέρη είναι άγνωστα στις αρχές. Στην πλειονότητά τους είναι άνδρες γύρω στα 30. Τροφή για τη δεξιά τους τρομοκρατική αντίληψη είναι θέματα όπως το άσυλο, η μετανάστευση και το Ισλάμ. Από πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές αλλά και από συλλήψεις προκύπτει ότι σε αυτό το ετερογενές περιβάλλον δραστηριοποιούνται και μέλη του γερμανικού στρατού και της αστυνομίας.

Ο κατ’ εξοχήν χώρος επικοινωνίας των ακροδεξιών που είναι επιρρεπείς στη βία είναι το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα. Εξού η ανάγκη να ενταθεί, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, από τις αρμόδιες αρχές η παρακολούθηση των ακροδεξιών δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.