Quantcast
SZ για το φορολογικό νομοσχέδιο: "Η Αθήνα "ανακουφίζει" τους πολίτες" - enikonomia.gr
share

SZ για το φορολογικό νομοσχέδιο: “Η Αθήνα “ανακουφίζει” τους πολίτες”

δημοσιεύτηκε:

“Η Αθήνα ανακουφίζει τους πολίτες” επιγράφεται δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung (SZ) για το φορολογικό νομοσχέδιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι “περίπου τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες αναμένεται να ευνοηθούν από τη μείωση του ιδιαιτέρως αντιδημοφιλούς φόρου ακινήτων” και ότι “τη μείωση φόρου υπερψήφισε και το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση”. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί κάποτε την πλήρη κατάργηση του φόρου, αλλά δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του”.

Στην ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται επίσης ότι “η μείωση του φόρου που φτάνει, ανάλογα με την αξία του ακινήτου, έως και το 30%, ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Μητσοτάκη (…) Η κοινωνική σημασία του φόρου είναι σημαντική, δεδομένου ότι σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια κατέχει ένα ακίνητο- είτε για δική της χρήση, είτε ως εξοχικό, είτε από κληρονομιά στο χωριό του παππού. Η μείωση στοιχίζει στο κράτος περίπου 205 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Για παράδειγμα, για ένα διαμέρισμα 75 τετραγωνικών με γκαράζ 15 τετραγωνικών σε μία από τις λιγότερο εύπορες περιοχές της Αθήνας, θα χρεώνονται μόνο 212 ευρώ ετησίως, έναντι 303 ευρώ μέχρι σήμερα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστούν νέες φοροαπαλλαγές. Μεταξύ άλλων, εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ ετησίως θα φορολογούνται μόνο με 9% αντί για 22%, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα”.

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.