Quantcast
"Παράθυρο" να αποφευχθούν οι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα - Τι δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου - enikonomia.gr
share

“Παράθυρο” να αποφευχθούν οι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα – Τι δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου

δημοσιεύτηκε:

“Οι επιπλέον δασμοί στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσω νέων διαπραγματεύσεων” είπε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος στους Financial Times.

«Μία [επιλογή] θα ήταν να πω “δεν πρόκειται να κάνω τίποτα”, μια δεύτερη θα ήταν να επιβάλω [επιπρόσθετους] δασμούς σε κάποια ή σε όλες [τις χώρες μέλη της ΕΕ]… η τρίτη θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση κάποιας μορφής» επεσήμανε o κ. Ρος αναφερόμενος στις επιλογές που θα προτείνει να εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις συνομιλίες με την Κίνα με σκοπό να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο Ρος είπε πως το Πεκίνο εφαρμόζει «με καλή πίστη» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Οκτώβριο να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων αμερικανικής προέλευσης.

Ακόμη, καθώς η γενική άδεια την οποία έχει δώσει η κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη Huawei οδεύει να λήξει τον Νοέμβριο, ο Ρος είπε στην εφημερίδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι ανελαστική και ενδέχεται να δοθεί παράταση .


Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, FT

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.