Quantcast
Η Πολωνία χάνει άλλη μια δικαστική μάχη με την ΕΕ - enikonomia.gr
share

Η Πολωνία χάνει άλλη μια δικαστική μάχη με την ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Η συντηρητική κυβέρνηση στην Πολωνία έχασε άλλη μια μάχη στην αντιπαράθεσή της με την Κομισιόν όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης.

SZ: Το κράτος δικαίου πάνω σε ερείπια

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε πως οι μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε η Πολωνία τo 2017 δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Με το θέμα ασχολείται η Süddeutsche Zeitung, η οποία επιγράφει το σχόλιό της «Το κράτος δικαίου πάνω σε ερείπια». Η εφημερίδα σημειώνει πως η πολωνική κυβέρνηση παρά τις διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις δεν συμμορφώνεται και συνεχίζει να τοποθετεί σε κομβικές θέσεις νομικούς που ελέγχει. Και η SZ καταλήγει: «Η κυβέρνηση στη Βαρσοβία με τις κινήσεις της δείχνει πόσο λίγο την ενδιαφέρουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Και όσο η ΕΕ δεν χρησιμοποιεί το βαρύ πυροβολικό της, δηλαδή το πάγωμα ή τη διαγραφή των επιδοτήσεων, ο Καζίνσκι θα συνεχίζει να αποδομεί το κράτος δικαίου».

FAZ: Η απόφαση δεν θα πονέσει και πολύ την κυβέρνηση στη Βαρσοβία

Για το ίδιο θέμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν θα πονέσει και πολύ την κυβέρνηση στη Βαρσοβία. Από τη μια πλευρά ο νόμος που αφορά στην πρόωρη συνταξιοδότηση των δικαστών άλλαξε ήδη πέρυσι και προσαρμόστηκε στο πνεύμα της ΕΕ. Και από την άλλη πλευρά οι επιπτώσεις από τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης από το 2016 είναι ήδη εμφανείς…Η Κομισιόν κέρδισε μόνο pro forma. Η απόφαση πολύ λίγο θα συμβάλλει στη διατήρηση του κράτους δικαίου στην Πολωνία».


Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.