Quantcast
Πάουελ στον Τραμπ: Η Fed παίρνει αυτόνομα τις αποφάσεις της - enikonomia.gr
share

Πάουελ στον Τραμπ: Η Fed παίρνει αυτόνομα τις αποφάσεις της

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, υπενθύμισε σήμερα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο, ότι οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής λαμβάνονται αυτόνομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed.

Ο Πάουελ δήλωσε ότι τα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής της Fed και ο ίδιος συνεχίζουν να καθορίζουν τη νομισματική πολιτική σε συμφωνία με τις καταστατικές αρμοδιότητές της, δηλαδή να στηρίζουν τη μέγιστη δυνατή απασχόληση και τις σταθερές τιμές, υπογραμμίζει η Fed.

Θα λαμβάνουν αποφάσεις «βασιζόμενοι αποκλειστικά σε μια μελετημένη, αντικειμενική και μη πολιτική ανάλυση», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «μια πολύ καλή και εγκάρδια συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ» σε ένα tweet του σε ασυνήθιστα φιλικό τόνο.

«Συζητήσαμε για τα πάντα, περιλαμβανομένων των επιτοκίων, των αρνητικών επιτοκίων, του χαμηλού πληθωρισμού, της ενίσχυσης του δολαρίου και των επιπτώσεών της στον κατασκευαστικό τομέα, του εμπορίου με την Κίνα, την ΕΕ και άλλους, κ.α» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικρίνει συχνά τις αποφάσεις της Fed και του επικεφαλής της, αν και τον διόρισε ο ίδιος.

Η σημερινή συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η οικονομία, η ανάπτυξη, η απασχόληση και ο πληθωρισμός, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, αναφέρει η Fed.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.