Quantcast
Περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα από ό,τι στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα από ό,τι στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Πέρυσι στην Κίνα προστέθηκαν 182 δισεκατομμυριούχοι, ενώ στις ΗΠΑ προστέθηκαν μόνο 59, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post που επικαλείται έκθεση της κινεζικής εταιρείας Hurun (Global Rich List 2020).

«Σήμερα στην Κίνα υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι απ’ ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία μαζί», δήλωσε ο ερευνητής και επικεφαλής της έκθεσης Rupert Hoogewerf.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Ιανουαρίου του 2020, οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα έφθασαν συνολικά τους 799, ενώ στις ΗΠΑ τους 626. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ινδία, στην οποία πέρυσι υπήρχαν 137 δισεκατομμυριούχοι. Η Ρωσία με 91 δισεκατομμυριούχους κατέλαβε την έκτη θέση στον κατάλογο Hurun Global Rich List 2020.

Οι περισσότεροι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι, συνολικά 110, ζουν στο Πεκίνο, ενώ στην Νέα Υόρκη ζουν 98 δισεκατομμυριούχοι.

Σύμφωνα με εταιρεία «Hurun», στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου βρίσκεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος με περιουσιακά στοιχεία που φθάνουν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πιο γνωστός Κινέζος δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Alibaba Τζακ Μα που βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tass

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.