Quantcast
Ερντογάν: Σκληρή τιμωρία σε όσους «βγάζουν» δολάρια έξω από την Τουρκία - enikonomia.gr
share

Ερντογάν: Σκληρή τιμωρία σε όσους «βγάζουν» δολάρια έξω από την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Για σκληρή τιμωρία σε όποιον βγάζει ξένα νομίσματα, δολάρια έξω από την Τουρκία προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος δεσμεύτηκε να τιμωρήσει σκληρά όποιον βγάζει ξένα νομίσματα έξω από την Τουρκία και ενώ ορισμένες ξένες τράπεζες σταμάτησαν ή ελαχιστοποίησαν τις συναλλαγές τους στην τουρκική λίρα.

Τα σχόλια του Ερντογάν ακολουθούν τη μείωση από την BNP Paribas SA των συναλλαγών της σε τουρκική αγορά λιρέτας έπειτα από περιορισμούς των ρυθμιστικών αρχών σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η Τουρκία περιορίζοντας την πρόσβαση στη ρευστότητα μετά την νομισματική κρίση το 2018 κατέστησε όλο και πιο δύσκολο στους ξένους επενδυτές να στοιχηματίσουν εναντίον της λίρα. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ξένοι παράγοντες επιδιώκουν να υπονομεύσουν την οικονομία της Τουρκίας. «Έχουμε αποτρέψει την επίθεση στη χώρα μας μέσω ξένων νομισμάτων», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικά σχόλια μετά τη διαδικτυακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη υπό την προεδρία του. «Ποτέ δεν θα δείξουμε έλεος σε όσους βγάζουν έξω από την χώρα ξένα νομίσματα». Η τουρκική λίρα έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 7,26 μονάδων ανά δολάριο στις 7 Μαΐου. Σήμερα διαπραγματεύονταν στα 6,89 ανά δολάριο.

Πηγή πληροφοριών: brief.com.cy

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.