Quantcast
Ο Τσαβούσογλου καλεί την Ε.Ε. να ενεργήσει με κοινή λογική - "Η Ελλάδα συνέχισε τις προκλητικές κινήσεις" - enikonomia.gr
share

Ο Τσαβούσογλου καλεί την Ε.Ε. να ενεργήσει με κοινή λογική – “Η Ελλάδα συνέχισε τις προκλητικές κινήσεις”

δημοσιεύτηκε:

Νέα επίθεση κατά της χώρα μας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως η Ελλάδα συνέχισε τα “προκλητικά” βήματα στην περιοχή παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία. “Το τελευταίο διάστημα δώσαμε ευκαιρία στη διπλωματία. Την πρώτη φορά καθυστερήσαμε την έξοδο του πλοίου (Oruc Reis) τη δεύτερη φορά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι. Σε αυτό το διάστημα είδαμε τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Σε αυτό το διάστημα η Ε.Ε. θα μπορούσε να μας φέρει στο τραπέζι και του δύο, όμως δυστυχώς δεν έγινε. Όμως και μετά τις 20 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι προκλήσεις της Ελλάδας” είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από την Ουγγαρία Πέτερ Σζιτζάρτο.
“Εξέδωσαν 11 NAVTEX, 12 NOTAM. Επιπλέον έκανε προκλητικές ενέργειες για να παραβιάσουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών” ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε υπομονή. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι παρά τα “καλοπροαίρετα” βήματα της Τουρκίας, η Ελλάδα αποφεύγει τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ. “Η Ελλάδα έλεγε πως όσο το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή δεν θα έρθουν στο διάλογο. Όμως το πλοίο αποσύρθηκε στην Αττάλεια αλλά πάλι βρίσκουν δικαιολογίες” είπε ο Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Άγκυρα αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως έντιμος και αντικειμενικός μεσολαβητής στη διένεξη. Όπως είπε, η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση μιας πλήρους συμμετοχής της σ’ αυτήν, προσθέτοντας ότι τα μεταξύ τους προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον αν η ΕΕ ενεργήσει με κοινή λογική στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα και πέραν αυτής.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.