Quantcast
Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας - Έτοιμα τα σχέδια για τα πυρηνικά υποβρύχια - enikonomia.gr
share

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας – Έτοιμα τα σχέδια για τα πυρηνικά υποβρύχια

δημοσιεύτηκε:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον «μεγαλύτερο εχθρό» της Βόρειας Κορέας και αποκάλυψε ότι τα σχέδια για ένα πυρηνικό υποβρύχιο έχουν ολοκληρωθεί, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση. Η δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν περιελάμβανε επίσης μια έκκληση για ανάπτυξη μικρότερων, πιο προσαρμόσιμων πυρηνικών κεφαλών και έρχεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την αλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να διαδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η σχέση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Τραμπ μπορεί να περιγραφεί ως ταραχώδης. Ο Κιμ και ο Τραμπ συμμετείχαν για πρώτη φορά σε έναν πόλεμο λέξεων και αμοιβαίων απειλών, πριν από τη συνάντησή τους και την παρ’ολίγον υπογραφή συμφωνίας.
Η Πιονγιάνγκ «πρέπει να επικεντρωθεί και να αναπτυχθεί στην ανατροπή των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επανάστασή μας και τον μεγαλύτερο εχθρό μας», δήλωσε ο Κιμ στο πενταετές συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία, η πραγματική φύση της πολιτικής της κατά της Βόρειας Κορέας δεν θα αλλάξει ποτέ», ανέφερε ο ίδιος, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Μπάιντεν. Η Πιονγιάνγκ έχει ρίξει τεράστιους πόρους για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, με τους οποίους λέει ότι πρέπει να αμυνθεί ενάντια σε μια πιθανή εισβολή των ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.