Quantcast
Εκνευρισμένος ο Τσαβούσογλου με τους Πομάκους: “Εμείς φταίμε που τους στηρίζουμε…” - enikonomia.gr
share

Εκνευρισμένος ο Τσαβούσογλου με τους Πομάκους: “Εμείς φταίμε που τους στηρίζουμε…”

δημοσιεύτηκε:

Η στάση των Πομάκων της Θράκης φαίνεται πως εκνεύρισε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με το tracenews.gr, κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Τουρκία στην Ελλάδα, ο κ. Τσαβούσογλου συζήτησε το θέμα με τον υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων και Μειονοτήτων στο υπουργείο του και σε μία αποστροφή του λόγου του σχολίασε με βαριές εκφράσεις την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων που τον χαρακτήριζε «persona non grata».

«Φταίμε εμείς που τους στηρίζουμε… να τους αφήσουμε να τους κάνουν Έλληνες να δουν τι σημαίνει Ελλάδα και μειονότητες…», ενώ σε δεύτερο σχόλιο του σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εν λόγω ιστοσελίδας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ήτανν ακόμη πιο επιθετικός: «Να σταματήστε να χρηματοδοτείται τους Πομάκους της Ξάνθης. Θα μιλήσω και με τον Αχμέτ (σ.σ. εννοεί τον Μετέ). Τέρμα τα χατίρια. Αρκετά με τους αγράμματους…».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο κ. Τσαβούσογλου δέχθηκε εισηγήσεις απο τους διπλωμάτες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψη του στην Ελλάδα, να πάει στην Ξάνθη και τα πομακοχώρια, όμως απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας ότι θα περιοριστεί μόνο στην Κομοτηνή, πράγμα που έγινε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.