Quantcast
Αξιωματούχος του ΕΜΑ: Να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca στους άνω των 60 ετών - enikonomia.gr
share

Αξιωματούχος του ΕΜΑ: Να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca στους άνω των 60 ετών

δημοσιεύτηκε:

Σε μία δήλωση-βόμβα προέβη την Κυριακή ο επικεφαλής της της ειδικής ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «οι χώρες θα πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατά του κορoνοϊού και σε άτομα άνω των 60 ετών». Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

O επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ότι: «στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες».
Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με τη νόσο, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και της Pfizer.
Ερωτηθείς για το εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».
Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.