Quantcast
Μόσχα: Επανέρχεται η τηλεργασία για το 30% των εργαζομένων - Ποιοι εξαιρούνται - enikonomia.gr
share

Μόσχα: Επανέρχεται η τηλεργασία για το 30% των εργαζομένων – Ποιοι εξαιρούνται

δημοσιεύτηκε:

Οι Αρχές της Μόσχας, δεδομένης της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα εξαιτίας της μετάλλαξης “Δέλτα”, αποφάσισαν να επαναφέρουν το μέτρο της τηλεργασίας στις επιχειρήσεις για το 30% του προσωπικού τους. Εξαιρούνται του μέτρου οι εμβολιασθέντες.
Το μέτρο της τηλεργασίας το οποίο θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας, αφορά στο 30% των εργαζομένων των επιχειρήσεων με εξαίρεση τους εμβολιασθέντες, όπως και όλους τους εργαζόμενους ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς και τους πολίτες που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι το μέτρο της τηλεργασίας δεν αφορά τους υπαλλήλους που η παρουσία τους είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και αυτούς που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή μονοδοσικό εμβόλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Από το μέτρο εξαιρούνται οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί της αμυντικής βιομηχανίας, του αεροναυπηγικού τομέα, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον ρωσικό οργανισμό πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.