Quantcast
Αντιδράσεις στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού - enikonomia.gr
share

Αντιδράσεις στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

δημοσιεύτηκε:

Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπατί είχε δηλώσει ότι υπάρχουν σκέψεις στην τουρκική κυβέρνηση να εκδοθεί κάποιου είδους ομόλογο, ο κόσμος να καταθέσει τα χρήματά του στις τράπεζες και να πάρει το ομόλογο.

Τώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, βγήκε ο δήμαρχος της Ερζερούμ, που είναι φιλοκυβερνητικός και συγκεκριμενοποίησε αυτή τη σκέψη.

Όπως είπε θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει σε μια θυρίδα να αφήνει τα κοσμήματά του ή τις λίρες, να παίρνει ένα ομόλογο και όταν χρειαστεί η κυρία τα κοσμήματά της θα μπορεί να τα παίρνει και να τα επιστρέφει στη συνέχεια.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες. Πολλοί Τούρκοι είπαν «δηλ. με δικά μας χρήματα θα δανειζόμαστε δικά μας κοσμήματα»;

Το ζήτημα έχει λάβει διαστάσεις καθώς η κυβέρνηση βάζει στην ατζέντα να υποχρεώσει ή να πει στον κόσμο να πάει τα κοσμήματά του στο Δημόσιο.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν διαρροές πως ο Τούρκος Πρόεδρος είναι δυσαρεστημένος με τον υπουργό Οικονομικών και τον Κεντρικό Τραπεζίτη επειδή δεν έγιναν αυτά που του υποσχέθηκαν. Δηλ. είχαν υποσχεθεί ότι θα είχαν μετατρέψει οι Τούρκοι 25 δισ. δολ. από τουρκικές λίρες σε συνάλλαγμα, ότι η ισοτιμία λίρας – δολαρίου θα ήταν πιο χαμηλή κ.α.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.