Quantcast
Ουκρανία: Συνάντηση Λαβρόφ - Κουλέμπα στην Τουρκία την Πέμπτη - enikonomia.gr
share

Ουκρανία: Συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Τουρκία την Πέμπτη

δημοσιεύτηκε:

Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί την Πέμπτη, 10 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Ντμίτρο Κουλέμπα στην Τουρκία.

Όπως είπε κ. Κολούμπα για τον Λαβρόφ «αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (συνάντηση) για τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε — εάν πάει αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε».


Νωρίτερα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων χωρών αναμένεται να έχουν συνάντηση στις 10 Μαρτίου για συνομιλίες στην Αττάλεια . Οι συνομιλίες αυτές πιθανόν θα είναι τριμερείς, σκοπεύει να συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση «διπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο Ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει να αναμασάει την παράλογη προπαγάνδα που σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που του αξίζει, την αλήθεια», ανέφερε ακόμη ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας επανέλαβε εξάλλου πως το Κίεβο θέλει να γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.