Quantcast
ACEA: Το σκάνδαλο VW δεν αγγίζει τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες - enikonomia.gr
share

ACEA: Το σκάνδαλο VW δεν αγγίζει τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες

δημοσιεύτηκε:

Υπό το φως των πιο πρόσφατων ειδήσεων δοκιμή εκπομπών, o Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη λαμβάνει πολύ σοβαρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε στην ΕΕ επισημαίνει πως δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το ίδιο θέμα αφορά ολόκληρη τη βιομηχανία.

Παράλληλα ανφέρει πως στην ΕΕ, οι νομικές απαιτήσεις σχετικά με τις εκπομπές ρύπων από τα οχήματα με πετρελαιοκινητήρα αναφέρεται προς το παρόν σε ένα κύκλο δοκιμών που εκτελούνται υπό κοινές συνθήκες εργαστηρίου.

Όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην αγορά έχουν λάβει πιστοποιητικό έγκρισης Euro 6 που εκδίδονται από αρχή των κρατών-μελών επιβεβαιώνουν την έγκριση και συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις.

Σύντομα, Euro 6 θα απαιτήσει επίσης για πρώτη φορά τον έλεγχο των εκπομπών των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης, καθιστώντας την Ευρώπη η μόνη περιοχή στον κόσμο που εφαρμόζει τόσο πραγματικό κόσμο δοκιμές για τα αυτοκίνητα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει την πλήρη υποστήριξη της ανάπτυξης αυτής της νέας μέτρησης εκπομπών ρύπων υπό πραγματικές συνθήκες (RDE), προκειμένου να διασφαλιστεί ένα πιο εύρωστο έλεγχο σχετικά με τις εκπομπές.

Ο ACEA ελπίζει ότι οι συνθήκες των δοκιμασιών και των ωραρίων RDE μπορεί να ολοκληρωθεί επειγόντως, έτσι ώστε ο κλάδος να πάρει RDE-συμβατά οχήματα στην αγορά το συντομότερο δυνατό.

Επίσης ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις και να εξασφαλίσει ότι η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη στον κλάδο του αυτοκινήτου και καθαρές τεχνολογίες ντίζελ διατηρούνται καταλήγει η επιστολή του ACEA…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.