Quantcast
Αυστραλία: Ταυτοποιήθηκαν 340 ονόματα με μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Ταυτοποιήθηκαν 340 ονόματα με μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία

δημοσιεύτηκε:

Η Αυστραλία ταυτοποίησε περισσότερα από 340 άτομα που είχαν διασυνδέσεις με μάνατζερ ελβετικών τραπεζών οι οποίοι φέρεται να έχουν προωθήσει και να έχουν διευκολύνει σχέδια φοροαποφυγής, δήλωσε σήμερα ομοσπονδιακός υπουργός.

Πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρχές σε μια κοινή διεθνή έρευνα δείχνουν πως οι Αυστραλοί που ταυτοποιήθηκαν διατηρούν «ανώνυμους αριθμημένους λογαριασμούς σε μία ελβετική τράπεζα», δήλωσε η υπουργός Εισοδήματος και Οικονομικών Υπηρεσιών Κέλι Ο’Ντάιγερ.

«Το γεγονός ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι ανώνυμοι σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί για να κρύψουν την ταυτότητα του κατόχου», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Το μήνυμα από τις έρευνες αυτές καθιστά σαφές πως οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ρίχνουν φως στη υπεράκτια φοροαποφυγή και είναι μόνο ζήτημα χρόνου προτού οι φοροαποφεύγοντες βρεθούν υπό το φως των προβολέων».

Την ερχόμενη εβδομάδα η Ομάδα Σοβαρού Οικονομικού Εγκλήματος (SFCT) της Αυστραλίας θα πάρει συνεντεύξεις από υπαλλήλους τραπεζών, φορολογούμενους και δικηγόρους στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει προκειμένου να προσδιορίσει κατά πόσον οι Αυστραλοί που ταυτοποιήθηκαν στα δεδομένα απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή ενεπλάκησαν σε εγκληματικές δραστηριότητες, πρόσθεσε.

Οι ανακοινώσεις αυτές έπονται έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης και συλλήψεων στην Ολλανδία, στη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Στο μεταξύ, η ελβετική τράπεζα Credit Suisse ανέφερε σήμερα πως τα γραφεία της στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ ερευνήθηκαν από τις τοπικές αρχές για θέματα που αφορούσαν φορολογικές υποθέσεις πελατών της.

Πριν από λίγο η Βρετανία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για φοροαποφυγή και ξέπλυμα χρήματος από ένα μη κατονομαζόμενο “παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.