Quantcast
Αυτή είναι η χώρα που δεν θέλει να επισκεφθεί κανείς - enikonomia.gr
share

Αυτή είναι η χώρα που δεν θέλει να επισκεφθεί κανείς

δημοσιεύτηκε:

Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά» βιομηχανία για τις περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Κάθε χρόνο, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία συναγωνίζονται για το ποια θα σπάσει το ρεκόρ έλευσης τουριστών, προσδοκώντας ασφαλώς στα πολύ σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό. Υπάρχει, όμως, και μία χώρα, «κρυμμένη» στην ιταλική χερσόνησο, που οι τουρίστες δείχνουν να μην την προτιμούν!

Πρόκειται για το Σαν Μαρίνο, που σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ ήταν η ευρωπαϊκή χώρα που υποδέχθηκε τους λιγότερους τουρίστες κατά τη διάρκεια του 2016.



Όσοι έχουν επισκεφθεί το Σαν Μαρίνο γνωρίζουν πως πρόκειται για μία πολύ άδικη … διάκριση. Μπορεί να αποτελεί ένα από τα μικρότερα κράτη στον κόσμο, με έκταση μόλις 61,19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κάτι παραπάνω από 33.000 κατοίκους, ωστόσο πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα δημοκρατικά κράτη στον κόσμο, με πλούσια φυσική ομορφιά, μέρη με φανταστική θέα και σπουδαία ιστορικά αξιοθέατα.


Τα κάστρα και το φυσικό τοπίο είναι τα δύο «δυνατά» χαρτιά του Σαν Μαρίνο στη «μάχη» των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για έλευση περισσότερων τουριστών.



Αυτό που είναι επίσης άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι το γεγονός πως το Σαν Μαρίνο αποτελεί έναν γαστρονομικό παράδεισο, καθώς διαθέτει μία παραδοσιακή κουζίνα που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια μαγειρική σκηνή. Στα παραδοσιακά πιάτα του Σαν Μαρίνο περιλαμβάνονται συνταγές ζυμαρικών με βάση το κρέας και επιδόρπια όπως η Torta Tre Monti. Φημισμένα είναι και τα κρασιά του Σαν Μαρίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.