Quantcast
Αυτό είναι το πιο σπάνιο διαβατήριο- Μόνο 500 άνθρωποι στον κόσμο το έχουν - enikonomia.gr
share

Αυτό είναι το πιο σπάνιο διαβατήριο- Μόνο 500 άνθρωποι στον κόσμο το έχουν

δημοσιεύτηκε:

Είναι γνωστό πως κάποια διαβατήρια είναι πολύ πιο ισχυρά από κάποια άλλα. Για παράδειγμα, οι κάτοχοι του γερμανικού διαβατηρίου μπορούν να επισκεφθούν 177 χώρες σε όλον τον κόσμο, χωρίς να χρειαστούν βίζα. Και αν το να έχεις ένα ισχυρό διαβατήριο είναι πολύ σημαντικό, το να έχεις το πιο σπάνιο διαβατήριο είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό!

Το πιο σπάνιο διαβατήριο στον κόσμο, λοιπόν, είναι αυτό του Κυρίαρχου Τάγματος της Μάλτας, το οποίο έχουν στην κατοχή τους μόνο 500 άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη. Η ανεξαρτησία του Τάγματος έχει αναγνωριστεί ήδη από το 1113 μ.Χ. από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ σήμερα αποτελεί κρατική οντότητα που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Τα διπλωματικά διαβατήρια χορηγούνται, σύμφωνα με το Κυρίαρχο Τάγμα της Μάλτας, μόνο στα μέλη του Συμβουλίου (δηλαδή, της κυβέρνησης), στους επικεφαλής και στα μέλη των διπλωματικών αποστολών του Τάγματος και σε πολύ λίγες περιπτώσεις χορηγούνται και σε ανώτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με ειδικές αποστολές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.