Quantcast
Αγεφύρωτο ακόμη το χάσμα Ελλάδας – δανειστών - enikonomia.gr
share

Αγεφύρωτο ακόμη το χάσμα Ελλάδας – δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι τελευταίες προτάσεις που υπέβαλε χθες η κυβέρνηση στους θεσμούς δεν ανταποκρίνονται σε όσα είχαν συμφωνήσει την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι διαφωνίες εστιάζονται στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες γιατί όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στη βελγική πρωτεύουσα μόνον εφόσον υπάρξει εντός της ημέρας προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ η τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ-Μέρκελ. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, η Κομισιόν θεωρεί ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον κ. Γιούνκερ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί οι ελληνικές προτάσεις δεν κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας Γιούνκερ-Τσίπρα, που συναντήθηκαν στις 3 Ιουνίου, ούτε στα όσα συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση που είχε (Μοσκοβισί) με την ελληνική αντιπροσωπεία (Παππάς-Τσακαλώτος).

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.