Quantcast
Άγκελα Μέρκελ: Οι δράστες, εχθροί των αξιών μας - enikonomia.gr
share

Άγκελα Μέρκελ: Οι δράστες, εχθροί των αξιών μας

δημοσιεύτηκε:

Τον αποτροπιασμό και τη βαθιά της θλίψη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υποσχόμενη κάθε δυνατή στήριξη στο Βέλγιο.

Τον αποτροπιασμό και τη βαθιά της θλίψη «για αυτό που προκάλεσαν οι τρομοκράτες στους ανθρώπους στις Βρυξέλλες, γι΄ αυτό που προκάλεσαν οι τρομοκράτες σε όλους μας», εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος.

Αλληλεγγύη και στήριξη στο Βέλγιο

Παράλληλα η Άγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα προσφέρει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στο Βέλγιο. Θα συνεργαστούμε στενά με τις βελγικές αρχές ασφαλείας προκειμένου να βρούμε, να συλλάβουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους, όπως υπογράμμισε το απόγευμα της Τρίτης στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την καγκελάριο οι δράστες είναι «εχθροί όλων εκείνων των αξιών που πρεσβεύει η Ευρώπη, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών».

Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι «η φρίκη είναι εξίσου μεγάλη με την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία».

Όλες οι εξελίξεις θα απασχολήσουν την αυριανή σύσκεψη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου υπό την Α. Μέρκελ, όπου δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.