Quantcast
Αίγυπτος: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία διαφθοράς ο πρώην υπουργός Πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Αίγυπτος: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία διαφθοράς ο πρώην υπουργός Πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Αιγυπτιακό δικαστήριο απάλλαξε σήμερα τον πρώην υπουργό Πετρελαίου Σάμεχ Φάχμι από την κατηγορία της κατάχρηση δημοσίου χρήματος με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό σε μια υπόθεση πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ σε τιμή χαμηλότερη από εκείνην της αγοράς.

Ο Φάχμι είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011. Οι εισαγγελικές αρχές τον κατηγόρησαν τότε ότι πουλούσε φυσικό αέριο στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες σε “προνομιακές” τιμές, με αποτέλεσμα η Αίγυπτος να χάνει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούνιο του 2012 ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών όπως το Εφετείο ακύρωσε αυτήν την ποινή και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Εκτός από τον Φάχμι, κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν και πέντε στελέχη των υπηρεσιών διαχείρισης πετρελαίου και φυσικού αερίου που είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 3 μέχρι 10 χρόνια φυλάκισης. Όλοι τους αθωώθηκαν σήμερα από το δικαστήριο.

Πέρσι τον Νοέμβριο και ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της διαφθοράς με αφορμή την πώληση φυσικού αερίου στο Ισραήλ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.